یادگیری زبان چه مزایای دارد؟
توسط
2020-11-12یادگیری زبان چه مزایای دارد؟
یادگیری زبان یک امری ضروری است بخصوص برای نوجوانان و جوانانی که در زندگی خود هدف یا اهدافی را دنبال می کنند. برخی از افراد تصور می کنند که یادگیری یک زبان حتما کار دشواری است و نیاز به هوش و استعداد خاصی دارد اما، این تصور آن ها کاملا غلط است. برای آموختن یک زبان جدید، باید مطالعه و تمرین مستمر انجام داد تا هر آن چه که یا به صورت خودآموز یا توسط مدرس و کلاس زبان یاد گرفته اید، در ذهنتان ثبت شود.
یادگیری زبان می تواند مثل آموختن هر دانشی، مفید و موثر بوده و دارای مزایای ارزشمندی برای افرادی باشد که به دنبال یادگیری یک زبان خارجی هستند. یکی از ایم مزایا این است که افراد می توانند با یادگیری یک زبان خارجی به کشور یا کشورهایی که به آن زبان صحبت می کنند، سفر کرده و بدون استفاده از هیچ مترجمی، کارهای روزمره خود را در طی سفر انجام داده و از سفر خود لذت ببرند. یادگیری زبان های بین المملی مثل زبان انگلیسی، این ویژگی برتر دارد که شما می توانید به اکثر کشورهای دنیا سفر کرده و از آن جهت رفع نیازهای تان استفاده کنید. آن دسته از کسانی که قصد مهاجرت از طریق تحصیل، کار و غیره به یک کشور خارجی را دارند، دانستن زبان ملی کشور مقصد برایشان الزامی می باشد تا بتوانند با افراد بومی آن کشور ارتباط برقرار کرده، در آن کشور در هر مقطعی تحصیل کرده، و نیز بتوانند یک شغل با درآمد مناسب جهت امرار معاش پیدا کنند.
همچنین، محصلانی که قصد ادامه تحصیل در کشوری دیگر بخصوص کشورهای توسعه یافته را دارند، یا باید به زبان کشور مقصد خود و یا به یک زبان بین المللی مثل زبان انگلیسی مسلط باشند تا بتوانند تا مقاطع عالی به راحتی تحصیل کرده و سطح دانش آکادمیک خود را بالا ببرند. نکته ای که در این مورد وجود دارد این است که کسانی که تصمیم دارند با یک زبان جهانی مانند زبان انگلیسی در یک کشور غیر انگلیسی زبان ادامه تحصیل دهند، باید بدانند که در طول مدت تحصیل خود، باید تلاش کنند تا به یک دانش متوسط و تسلط نسبی ای از زبان ملی آن کشوری که در آن تحصیل می کنند، برسند. زیرا این امر برای آن ها ضروری و کاربردی می باشد و باعث می شود تا بتوانند با افرادی که در آن کشور زندگی می کنند ارتباط برقرار کرده و جهت رفع نیازهای روزانه خود، کارهای لازم را خارج از منزل یا به صورت آنلاین به راحتی انجام دهند. دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های معتبر انگلیسی زبان دنیا را دارند، حتما باید با توجه به مقطع تحصیلی که قرار است اپلای کنند، حداقل نمره امتحان های بین المللی زبان انگلیسی یعنی آیلتس (IELTS) و یا تافل (TOFLE) آکادمیک را داشته باشند تا این دانشگاه ها بتوانند از طریق این آزمون های معتبر بین المللی از سطح سواد انگلیسی دانشجویان جدیدالورود خود آگاه شوند.
در خصوص کسانی که می خواهند در کشور خود در یک شرکت خارجی کار کرده، یا در شرکتی کار می کنند که با شرکت ها و کارخانه های خارجی ارتباط دارد، و یا قصد پیدا کردن یک شغل و اقامت در کشوری خارجی را دارند، بسیار مهم و ضروری است که زبان هدف خود را یاد بگیرند تا بعدها به مشکل نخورند. زیرا در چنین موقعیت هایی، لازم است تا با مدیران و حتی کارکنان شرکت های خارجی ای که با آن ها شراکت دارند، ارتباط برقرار کرده و قراردادهایی را جهت معاملات مختلف با آن ها امضا کنند. در کشورهای انگلیسی زبان، برای درخواست کار، از شما مدرک معتبر زبان انگلیسی (آیلتس یا تافل جنرال) می خواهند تا بتوانند از این طریق دانش زبان انگلیسی شما را در هر چهار مهارت زبان (ریدینگ، رایتینگ، اسپیکینگ، لیسنینگ) بسنجند.
جالب است بدانید برخی زبان را فقط صرفا برای علاقه زیادی که به آن دارند می آمورند. این افراد از یادگیری یک و یا حتی چند زبان خارجی لذت برده و به آن به دید اجبار و یا ضرورت نگاه نمی کنند بلکه یادگیری زبان را نوعی سرگرمی و یکی از بهترین علاقهمندی های خود می دانند. بعلاوه، بعضی افراد هستند که تصمیم می گیرند یک زبان خارجی را یاد گرفته و در صورت امکان در کشور خود یا در کشوری دیگر، در یکی از شاخه های رشته دانشگاهی آن زبان (ادبیات زبان، مترجمی زبان، آموزش زبان) ادامه تحصیل دهند. برخی از آن ها مدرس زبان در مدارس دولتی و غیرانتفاعی، و یا مدرس خصوصی و عمومی در موسسات حضوری یا آنلاین آموزش زبان می شوند. اما برخی دیگر تصمیم می گیرند تا مقاطع دکترا ادامه تحصیل داده و استاد دانشگاه در رشته زبان شوند.
چه متدهایی برای یادگیری زبان وجود دارد؟
برای یادگیری یک زبان جدید روش های بسیار متنوعی وجود دارند که به تقویت چهار مهارت اصلی (گفتاری، شنیداری، نوشتاری، و خوانداری) زبان آموزان کمک خواهند کرد.
یکی از این متدهای یادگیری، جمله سازی می باشد. مدرسین در هر درسی که به زبان آموزانشان تدریس می کنند، باید با توجه به سطح آن ها، ساختار و کاربرد یک یا چند قواعد دستوری و مجموعه کوچکی از لغات و اصطلاحات کاربردی و مفید مرتبط با آن درس را به آنان آموزش دهند. فراگیران زبان بعد از یادگیری هر قاعده دستور زبان و مجموعه ای از واژگان، باید ابتدا ساختن جملات کوتاه و بعد ساختن جملات بلند را شروع کنند تا از هر آنچه که یاد گرفته اند، به صورت کاربردی استفاده کنند و در خاطرشان ثبت شود. بعد از آن، باید این جملات را از حفظ در کلاس زبان بیان کنند و یا جملات نزدیک یا مرتبط به آنچه که نوشته اند را به زبان بیاورند. در مرحله بعد، لازم است که شروع به نوشتن جملات مرتبط کنند و متن بنویسند مثل نوشتن یک خاطره یا خبر. با این روش، آن ها می توانند مهارت های نوشتن (writing) و صحبت کردن (speaking) خود را تقویت نمایند.
از دیگر متدهای آموختن یک زبان خارجی، خواندن کتاب داستان می باشد. علاقه مندان به یادگیری زبان، می توانند با توجه به سطح زبانشان، کتاب داستان های مربوط به زبان موردعلاقه خود را تهیه کرده و خواندن آن ها را آغاز کنند. چون متون کتاب داستان ها بسیار روان بوده و دارای ساختارهای دستوری و مجموعه لغات کاربردی و رایج می باشند، زبان آموزان با خواندن آن ها، می توانند با کاربرد قواعد مختلف دستور زبان آشنا شده و دایره لغات خود را افزایش دهند. پس از آن، می توانند نوشتن خلاصه هر بخش از کتاب داستان موردنظرشان را شروع کرده و از همین قواعد و واژه هایی که آموخته اند، در نوشته های خود استفاده نمایند. بعد از نوشتن خلاصه هر بخش از کتاب داستان و تصحیح اشتباهات دستوری، لغوی، و نگارشی آن توسط معلم، زبان اموزان باید سعی کنند تا با کمک تمرین و تکرار، خلاصه هر قسمت را در کلاس یا برای خودشان بازگو کنند. از این طریق، این امکان برایشان فراهم می شود تا ساختارهای دستور زبان را یاد گرفته، دامنه لغاتشان را افزایش داده، و نیز مهارت های نوشتن (writing)، حرف زدن (speaking)، و خواندن (reading) خود را ارتقاء دهند. امروزه، اکثر کتاب زبان ها، دارای لوح فشرده می باشند تا زبان آموزان باید اجرای صوت هر بخش از کتاب داستان موردنظرشان بتوانند با تلفظات کلمات، آهنگ جملات، و لهجه های مختلف زبان هدفشان آشنا شده و گوششان به اصطلاح تیز شود. بهتر است قبل از شروع به خواندن هر قسمت از کتاب داستان، صوت آن بخش را گوش دهند تا بیشتر به محتوای آن توجه نمایند و گوش و مغز خود را مجبور کنند تا مطالبی که می شنوند، همزمان معنی و مفهوم آن را بفهمند.
زبان آموزان می توانند با تماشای یک ویدئو یا یک فیلم و گوش دادن به آهنگ های مربوط به زبان هدفشان، هم با لغات و اصطلاحات جدید آشنا شده، هم مهارت شنیداری خود را تقویت نمایند. همچنین، علاوه بر این ها، توصیف یک تصویر، یک ویدئو، یا حتی یک فیلم، و نیز ارائه دادن و صحبت کردن درباره یک موضوع، می توانند به زبان آموزان کمک کنند تا از واژگان، عبارات، و نکات دستور زبانی که یاد گرفته اند، در گفته های شان استفاده کرده و مهارت گفتاری (speaking) خود را ارتقاء دهند.
راه دیگری که می تواند به تقویت مهارت صحبت کردن (speaking) دانش آموزان کمک کند، مکالمه کردن با یک همکلاسی یا یک فرد بعنوان پارتنر در سطح خودش است. حتی در کلاس زبان هم می توانند یک موضوع در کلاس مطرح کرده و همه افراد با هم درباره آن شروع به صحبت کنند تا ترسشان از حرف زدن به آن زبان کم شود و اعتماد بنفسشان بالا برود. نقش استاد یا معلم هم می تواند این گونه باشد که اشتباهات هر یک از زبان آموزان را یادداشت کرده و به آن ها متذکر شود.
یکی از بهترین راه ها برای پیشرفت در مهارت شنیداری، گوش دادن مکرر به صوت های زبان مورد نظر زبان آموز می باشد. زبان آموزان باید با توجه به سطح زبان خود، گوش کردن به صوت های مختلف را باید مرتبا و حتی روزانه انجام داده تا گوششان به شنیدن زبان هدف عادت کند. همچنین، روش بسیار موثری به نام Transcribe وجود دارد که در این متد، فرد ابتدا به یک صوت زبان کامل گوش داده و اگر آن را به خوبی نفهمید، دوباره به آن گوش می دهد. انقد باید گوش دادن را تکرار کند تا یک درک کلی ای از صوت پیدا کند. سپس، فرد زبان آموز جمله به جمله صوت را اجرا و بعد متوقف کرده و نوشتن جمله به جمله صوت را شروع می کند. اگر بعد از اتمام اجرای یک جمله، او کاملا متوجه جزییات جمله نشد، باید دوباره آن را اجرا کند. انقد اجرای آن جمله را تکرار می کند تا بتواند جمله را کامل کند. وقتی کل صوت را روی کاغذ نوشت. حال بار دیگر، صوت را از اول تا آخر اجرا کرده و به متن نوشته شده نگاه می کند تا جای خالی ها را پر کرده و اشتباهاتش را اصلاح نماید. اگر بخاطر سرعت گوینده یا گویندگان یا تلفظ و لهجه نا آشنا، فرد جمله یا بخشی از جمله ای را متوجه نشد، می تواند به متن نوشته صوت مراجعه کرده و آن را مطالعه نماید (اکثر کتاب های آموزشی و کمک آموزشی بخش شنیداری این مزیت را دارند). بعد از مدتی، زبان آموز بهتر است دوباره به آن صوت گوش دهد و همزمان با گوش دادن به آن، بدون توقف، از آنچه که می شنود، یادداشت برداری نماید. از طریق گوش دادن مکرر، گوش زبان آموزان به انواع تلفظات و لهجه های گوناگون عادت کرده و به مرور سرعت صحبت کردنشان افزایش می یابد و می توانند بهتر، صحیح تر، و روان تر صحبت کنند.
به طور کلی، یادگیری یک زبان جدید نباید تنها بر اساس حفظ کردن مجموعه بزرگی از واژه ها، اصطلاحات، و ساختارهای گرامری باشد، بلکه باید زبان آموزان با کاربرد آن ها آشنا شده و آن ها را در متن ها و صوت ها ببینند و بشنود و سپس در نوشته ها و گفته های شان آن ها را بکار ببرند. تمها با این روند آموزشی، علاقه مندان به یادگیری زبان می توانند سطح دانش زبان خود را پیشرفت داده و مطالب را در ذهنشان حک کنند.
چه متدهایی برای تدریس زبان وجود دارد؟
برای یادگیری نحوه تدریس یک زبان جدید، روش های آموزشی متنوع و فراوانی وجود دارند و حتی کتاب هایی در همین خصوص به تالیف و چاپ رسیده اند و حتی مدرسین از طریق لوح های فشرده و نرم افزارهای آموزشی مختلف می توانند با انواع روش های تدریس زبان هدف خود آشنا شوند.
از جمله متدهای آموزشی ای که به روز و جذاب هستند و مدرسین انواع زبان ها می توانند از آن ها در کلاس های زبان خود جهت آموزش به زبان آموزانشان استفاده نمایند، عبارتند از:
- خواندن کتاب های داستان مختلف و آموزش لغت و دستور زبان
- آموزش واژگان و عبارات مختلف از طریق تصویر و ویدئو
- تشکیل کلاس های بحث و گفتگو و مطرح کردن موضعی خاص در هر جلسه
- برگزاری آزمون های کلاسی جهت سنجش دانش زبان آموزان
- گروهبندی اعضای کلاس و انجام تکلیفات و مکالمات گروهی
- طراحی بازی ها و مسابقات مختلف در کلاس برای یادگیری لغات و دستور زبان
- درخواست از زبان آموزان برای یاداوری و مرور دروس تدریس شده
مدرس در زمان آموزش دادن باید سعی کند تا مطالب را با زبانی ساده به زبان آموزان انتقال نماید تا آن ها دچار سردرگمی و استرس نشوند. به طور مثال، وقتی معلم سر کلاس در حال سوال پرسیدن، توضیح دادن، و یا آموزش دادن مطلبی می باشد، نباید از دستور زبان و یا لغات دشوارتر و پیچیده تر از سطح زبان آموزان استفاده کند زیرا زمانی که این اتفاق بیافتد زبان آموزان در اثر متوجه نشدن مطالب، کلاس زبان را برای خود کسل کننده و بی فایده خواهند دانست.
آموزش مجازی چیست؟
ارتباط مجازی یا آنلاین، به نوعی از ارتباط گفته می شود که در آن دو طرف (دو گروه، دو فرد، یا یک گروه و یک فرد) از راه دور توسط دستگاه های الکترونیکی مانند موبایل، تبلت، و لپ تاپ و با اتصال به اینترنت به هم متصل شده و می توانند با هم ارتباط برقرار کنند. در آموزش مجازی یا آنلاین در یک طرف مدرس و در طرف دیگر یک یا گروهی از دانش آموزان پشت دستگاه الکترونیکی خود نشسته و مدرس شروع به تدریس و انتقال مطالب آموزشی کرده و دانش آموزان نکات را یادداشت کرده و مطالب را با گوش کردن به دبیر خود یاد می گیرند. از طریق فضای مجازی، فراگیران دانش می توانند سوالات خود را از مدرسین پرسیده و تکالیف خود را برای آن ها ارسال نمایند. همچنین، معلم ها این امکان را دارند تا از دانش آموزان خود از طریق پرسش سوالات مختلف، بازخورد گرفته و نیز از آن ها بخواهند که راجع به مطلبی صحبت کنند.
خوشبختانه امروزه، پلتفرم ها و نیز برنامه های کابردی یا همان اپلیکیشن های مختلفی مانند واتس اپ (What’s app)، زوم (Zoom)،گوگل میت (Google Meet)، بیگ بلو باتن (Big Blue Button)، و اسکای روم (Sky Room) برای برگزاری کلاس های آموزشی آنلاین وجود دارند تا با استفاده از این فضاهای آموزشی مدرسین بتوانند کلاس های خصوصی و گروهی (عمومی) زبان خود را به صورت تصویری یا صوتی برگزار کرده و دانش آموزان هم از یادگیری مطالب و ارتقاء دانش بی بهره نمانند.
آموزش مجازی یا آنلاین می تواند مانند هر تکنولوژی مدرنی دیگری در دنیا دارای ویژگی های مثبت و سودمندی باشد. در زیر، به چند مورد از مزایای آموزش آنلاین یا مجازی اشاره شده است:
- امکان تدریس و یادگیری هر مطلبی در هر زمان و مکانی (عدم محدودیت زمانی و مکانی)
- صرفه جویی در هزینه، زمان، و انرژی فراگیران دانش و اساتید
- گرفتار نشدن در ترافیک شهری به منظور رسیدن به کلاس
- کاهش رفت و آمد، ترافیک شهری، آلودگی هوا، و آلودگی صدا
- کسب درآمد با سود بیشتر برای مدرسین با حداقل هزینه
- کسب دانش با کیفیت و بازدهی بالا برای دانش آموزان با حداقل هزینه
- امکان پرسش و پاسخ و تبادل مطالب درسی بین معلم و دانش آموزان با سرعت بالا و در کوتاهترین زمان
- حفظ سلامتی معلمین و اساتید و نیز دانش آموزان و دانشجویان در برابر شرایط وجود بیماری های واگیردار خطرناک مثل کرونا (COVID 19)
- تدریس و یادگیری مطالب آموزشی در محیطی راحت و آرام
- افزایش دقت و تمرکز مدرسین و دانش آموزان
آموزش مجازی زبان به چه صورت است؟
آموزش مجازی یا آنلاین زبان، یک روش آموزشی است که در آن مدرس یا استاد زبان با دستگاه الکترونیکی خودش در یک سمت، و زبان آموز یا گروهی از آن ها با دستگاه های الکترونیکی خود در سمت دیگر به کمک اینترنت به یکدیگر متصل شده و یک کلاس زبان آنلاین را تشکیل می دهند. استاد یا معلم در یک طرف می تواند بدون محدودیت زمانی و مکانی، در زمان های آزاد خود کلاس های خود را تشکیل دهد و در کلاس های زبان، ساختارهای دستور زبان، واژگان مختلف، و نکات کاربردی برای تقویت هر چهار مهارت اصلی زبان (خواندن، نوشتن، صحبت کردن، گوش دادن) را به زبان آموزان خود آموزش دهد. از این طریق، زمان های خالی مدرسین بیشتر می شود و اتلاف انرژی و وقت نخواهند داشت و نیز با کمترین هزینه می توانند به بهترین نحو کسب درآمد کنند.
یادگیری زبانی جدید به صورت مجازی چه به شکل خودآموز چه با شرکت در کلاس زبان آنلاین، می تواند این فرصت را در اختیار زبان آموزان عزیز بگذارد تا با کمترین هزینه، بدون اتلاف وقت و انرژی، در هر زمان و مکانی که بخواهند در کلاس زبان موردنظر خود شرکت کرده و سطح دانش زبانی خود را ارتقاء دهند. همچنین، می توانند در هر زمان و مکانی که خواستند سوالات خود را از مدرس زبان خود به صورت چت پرسیده، فایل های درسی را از او دریافت کرده و تکالیفشان را برای او ارسال نمایند. در ضمن، اینترنت و انواع وبسایت های آموزش زبان، این فرصت را برای زبان آموزان فراهم می سازند تا به انواع منابع معتبر و استاندارد آموزشی از جمله کتاب های آموزشی، کتاب های کمک آموزشی (تمرین)، و انواع کتاب داستان ها دسترسی پیدا کنند؛ یعنی یا آن ها را به صورت آنلاین دانلود کرده و یا به صورت آنلاین خریداری نمایند. به طور کلی، شرکت در کلاس زبان های آنلاین، می تواند برای علاقه مندان به یادگیری زبان، بازدهی و کیفیت بالاتری از یادگیری زبان و پیشرفت در مهارت های آن را به ارمغان بیاورد.
نکته آخر اینکه اساتید و زبان آموزان هر دو می توانند از پلتفرم ها و نیز اپلیکیشن های گوناگونی از جمله واتس اپ (What’s app)، زوم (Zoom)،گوگل میت (Google Meet)، بیگ بلو باتن (Big Blue Button)، و اسکای روم (Sky Room) برای تشکیل کلاس های آموزشی آنلاین خود استفاده کرده تا بتوانند کلاس های خصوصی و گروهی (عمومی) زبان خود را به صورت تصویری یا صوتی برگزار نمایند و نیز فایل های لازم را برای یکدیگر به اشتراک بگذارند.
چه عواملی در آموزش مجازی زبان موثر هستند؟
عوامل گوناگونی وجود دارند که می توانند در آموزش مجازی یا آنلاین زبان تاثیر داشته باشند. یکی از این عوامل دسترسی به اینترنت با سرعت مناسب می باشد. اگر اینترنت مدرس یا زبان آموز از سرعت پایینی برخوردار باشد، نمی توانند با یکی از پلتفرم ها یا اپلیکیشن های مجازی به صورت های مختلف بخصوص تصویری در کلاس زبان شرکت کرده و به راحتی با هم تبادل اطلاعات کنند (مانند ارسال و دریافت فایل های درسی یا تکالیف و تمارین).
دومین عامل، داشتن یک دستگاه الکترونیکی خوب و مدرن مانند تلفن همراه هوشمند، لپ تاپ، و تبلت می باشد که هم مدرس و هم زبان آموز بتوانند نرم افزارها و اپلیکیشن های دارای پلتفرم آموزشی را بر روی دستگاه الکترونیکی شخصی خود نصب کرده، و نیز در کلاس زبان خود شرکت نمایند. در ضمن، این دستگاه ها باید حتما دارای دوربین (Web Cam) بوده تا معلمان و زبان آموزان هر دو بتوانند علاوه بر صوتی، به شکل تصویری هم با هم ارتباط برقرار کنند.
عامل سوم، انتخاب یک پلتفرم آموزشی مناسب با فضای آموزشی جذاب می باشد که مدرس و زبان آموز (یا زبان آموزان) بتوانند یکدیگر را به صورت تصویری بسیار واضح ببینند و بدون تاخیر و قطعی اینترنت با یکدیگر تبادل اطلاعات کرده و ارتباط برقرار کنند. همچنین، این پلتفرم باید قابلیت به اشتراک گذاری صفحه نمایش استاد و نیز فایل های آموزشی او و تکالیف نوشته شده توسط زبان آموزان باشد. در کل، پلتفرم یک کلاس زبان باید طوری باشد که باعث افزایش میزان تمرکز، دقت، بازدهی، و کیفیت تدریس استاد و یادگیری زبان آموزان باشد.
آموزش مجازی زبان چه مزیت هایی دارد؟
آموزش مجازی یا آنلاین زبان هم مانند آموزش هر رشته یا موضوع دیگری می تواند شامل مزایایی برای مدرسین و نیز زبان آموزان باشد. این مزایا نیز می توانند روی اهداف هر دو طرف تاثیرات مثبتی داشته باشند و کلاس زبان را برای هر دوی آن ها مفیدتر و جذاب تر نماید. از جمله مزیت های برگزاری کلاس زبان آنلاین یا مجازی عبارتند از:
- مدرسان زبان های مختلف می توانند بدون محدودیت زمانی و مکانی، در زمان های آزاد خود تدریس کنند.
- زبان آموزان می توانند زبان دلخواه خود را در هر زمان و مکانی، در وقت های آزاد خود بیاموزند.
- در هزینه، زمان، و انرژی اساتید زبان و زبان آموزان صرفه جویی می شود.
- مدرسین زبان و زبان آموزان به منظور شرکت در کلاس حضوری در ترافیک شهری گرفتار نمی شوند.
- میزان رفت و آمد، ترافیک شهری، آلودگی هوا، و آلودگی صدا کاهش می یابد.
- مدرسین زبان می توانند درآمد بیشتری را با حداقل هزینه کسب نمایند.
- زبان آموزان می توانند با کیفیت و بازدهی بالا و نیز با حداقل هزینه زبان موردعلاقه خود را یاد گرفته و سطح دانش زبان هدف خود را ارتقاء دهند.
- علاقه مندان به یادگیری زبان می توانند از مدرسین زبان خود سوالاتشان را در فضای چت بپرسند و پاسخ آن ها را سریعا در زمان های خالی مدرسین زبان خود دریافت نمایند.
- اساتید زبان می توانند در اسرع وقت از طریق چت و یا فرستادن فایل صوتی، به زبان آموزان خود پاسخ داده و توضیحات و نکات لازم را برای آن ها بفرستند.
- سلامتی معلمان زبان و زبان آموزان در برابر شرایط خاص و اضطراری مانند اپیدمی شدن بیماری های خطرناک مثل کرونا (COVID 19) تا حد زیادی تضمین می شود.
- معلمین زبان می توانند در محیطی راحت و آرام تدریس کرده و زبان آموزان نیز می توانند در چنین محیطی، زبان دلخواه خود را یاد بگیرند.
- دقت و تمرکز مدرسان زبان و زبان آموزان هر دو در کلاس زبان آنلاین افزایش می یابد.
آیا با آموزشگاه آنلاین زبان تیکا آشنایی دارید؟
سامانه تیکا، یک آموزشگاه آنلاین آموزش زبان می باشد که در پلتفرم کاربر پسندی، 13 زبان روز دنیا (آموزش زبان انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی، اسپانیایی، روسی، چینی، ژاپنی، کره ای، ترکی استانبولی، هلندی، عربی، سوئدی) را توسط اساتید باتجربه زبان ارائه می دهد. تیم تیکا در آینده ای نزدیک قصد دارد زبان های جدیدی را به این پلتفرم بیافزاید. این سامانه آموزش زبان نیز دارای یک اپلیکیشن به نام اپلیکیشن آموزش زبان تیکا می باشد که زبان آموزان می توانند آن را دانلود کرده و با انجام تمرینات مختلف، زبان هدف خود را یاد بگیرند.
برای رزرو و شرکت در کلاس زبان های سامانه تیکا، زبان آموزان باید یک دستگاه الکترونیکی مانند گوشی هوشمند تهیه کرده و در این سایت یک پروفایل با مشخصات خود تشکیل دهند. بعد از انجام ثبت نام، می توانند بر اساس اهدافشان (مهاجرت، سفر، ارتقاء شغلی، ادامه تحصیل در دانشگاههای خارجی، و شرکت در آزمون های بین المللی مانند تافل و آیلتس)، با یکی از مدرسین باتجربه زبان تیکا، در هر روز و ساعتی که مدنظر دارند، کلاس زبان موردنظر خود را انتخاب نمایند. همچنین، در پلتفرم کلاس زبان تیکا، زبان آموز و مدرس هر دو می توانند به صورت مجازی، در یک محیط آموزشی مناسب با امکاناتی مانند تخته سیاه، با یکدیگر به صورت چهره به چهره ارتباط برقرار کنند.
زمانی که زبان آموز درباره سطح زبان خود آگاهی ندارد، می تواند از تیم پشتیبانی تیکا مشاوره گرفته تا یک مدرس خوب به او معرفی شود. در جلسه اول، زبان آموز توسط مدرس موردنظر خود به صورت آنلاین، جهت تعیین سطح، مورد مصاحبه قرار می گیرد تا بداند از کدام سطح زبان باید شروع کرده و از کدام کتاب زبان بعنوان کتاب اصلی خود استفاده نماید. اگر احیانا هنگام برگزاری کلاس، سیستم دچار اختلال شد، هم زبان آموز و هم استاد می توانند با تیم پشتیبانی تیکا تماس گرفته و مشکلات خود را مطرح نمایند .
نکته جالب و منحصر بفردی که درباره سامانه آموزش آنلاین زبان تیکا وجود دارد این است که این سایت خدمات رایگانی را از جمله برگزاری یک جلسه کلاس زبان رایگان به زبان آموزان ارائه می دهد تا با استاد جدید خود آشنا شده، درباره پیشینه زبان خود با او صحبت کرده، و به صورت مجانی توسط او تعیین سطح شوند. این جلسه معارفه، به هر دو طرف کمک خواهد کرد تا شناخت بهتری نسبت به هم پیدا کنند.
سامانه آموزش آنلاین زبان تیکا چه مزایایی دارد؟
مزایای سامانه تیکا برای زبان آموزان:
- رزرو کلاس زبان با استاد دلخواه از لیست اساتید تیکا، در هر روز هفته، از ساعت 7 تا 24
- رزرو کلاس زبان و استاد آنلاین زبان دلخواه بر اساس بودجه زبان آموز
- رزرو کلاس زبان و استاد دلخواه بر اساس اهداف و سطح زبان زبانآموز
- رایگان بودن جلسه اول جهت تعیین سطح زبان زبان آموز و آشنایی دو طرف با یکدیگر
- یادگیری 13 زبان های روز دنیا
- تمرکز کامل استاد بر زبان آموز در کلاس آنلاین خصوصی جهت افزایش کیفیت و بازدهی در یادگیری
- صرفه جویی در زمان، هزینه، و انرژی
- ویدئو و اطلاعیه کامل آموزشی نحوه استفاده از پلتفرم آموزشی سامانه تیکا (ثبت نام، رزرو کلاس و پیوستن به آن)
- حل مشکلات فنی در زمان ثبت نام و برگزاری کلاس های زبان توسط تیم پشتیبانی تیکا
مزایای سامانه تیکا برای مدرسین زبان:
- دسترسی مدرس به برنامه روزانه در پروفایل شخصی خود در سامانه تیکا برای تنظیم روزها و ساعت های آزاد خود
- امکان تعیین قیمت کلاس زبان توسط مدرس
- برگزاری کلاس زبان در تمام روزهای هفته از ساعت 7 تا 24
- ثبت نام و برگزاری کلاس زبان از طریق انواع کامپیوترهای شخصی و موبایل های هوشمند
- تعیین وقت های آزاد بیشتر برای گرفتن زبان آموز بیشتر، جهت درآمدزایی بیشتر
- رفع مشکلات فنی در زمان ثبت نام و برگزاری کلاس های زبان توسط تیم پشتیبانی تیکا
سوالات متداول در مورد سامانه آموزش زبان تیکا
1. آیا جلسه ای برای آشنایی با مدرسین سامانه تیکا و تکنیک های آموزشی آن ها وجود دارد؟
بله، زبان آموزان امکان رزرو یک جلسه آزمایشی رایگان را به صورت آنلاین در سامانه تیکا دارند که در آن جلسه، علاوه بر معرفی کردن، بیان پیشینه ای از دانش زبانی، و بیان اهداف خود از یادگیری زبان دلخواهشان، با مدرس زبان خود، پیشینه تحصیلی و روش های تدریس او نیز آشنا می شوند. همچنین، اساتید زبان می توانند برای زبان آموزان خود برنامه ریزی درسی جهت مطالعه و تمرین انجام دهند.
2. آیا سخت ترین زبان های دینا مثل چینی هم در سامانه تیکا تدریس می شوند؟
زبان آموزان می توانند علاوه بر زبان انگلیسی، زبان های فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، اسپانیایی، چینی، ژاپنی، کره ای، ترکی استانبولی، روسی، عربی، سوئدی و هلندی را با هر مدرسی، در هر روز و ساعتی که می خواهند از طریق سامانه تیکا بیاموزند.
3. آیا مدرسین آموزشگاه زبان آنلاین تیکا می توانند در تقویت چهار مهارت اصلی زبان (صحبت کردن، خواندن، نوشتن، گوش کردن) به زبان آموزان کمک کنند؟
آموزشگاه آنلاین زبان تیکا برای 13 زبان روز دنیا مدرس دارد که اکثر آن ها در تدریس هر چهار مهارت اصلی زبان تبحر دارند. هر زبان آموزی در زبان های گوناگون می تواند بر اساس اهدافش، یا به طور مستقل و یا با مشورت گرفتن از تیم پشتیبانی تیکا، مدرس دلخواه خود را انتخاب نموده و با او کلاس زبان دلخواه خود را برگزار کند.
4. آیا زبان آموزان می توانند فردی هم سطح خود را بعنوان پارتنر جهت تمرین مکالمه در سامانه تیکا بیابند؟
در واقع، اساتید سامانه تیکا می توانند با تشکیل دادن یک کلاس گروهی زبان برای چند زبان آموز هم سطح، این امکان را برای هر یک از آن ها فراهم کرده تا در این کلاس های عمومی، یک یا چند پارتنر پیدا کرده و در مهارت های اصلی زبان به ویژه مکالمه پیشرفت کنند.
5. آیا زبان آموزان در هر سطحی از زبان می توانند مدرک زبان معتبری را از تیکا دریافت کنند؟
مجموعه آموزش آنلاین زبان تیکا از همان ابتدای کار خود با موسسه زبان سفیر همکاری داشته است تا زبان آموزان بعد از گذراندن هر سطح قابل قبول از زبان دلخواهشان، مدرکی معتبر دریافت نمایند.
6. چگونه بعنوان یک زبان آموز، چگونه می توان در سامانه تیکا ثبت نام کرد؟
روی قسمت ورود یا ثبت نام کلیلک، گزینه ورود بعنوان زبان آموز را انتخاب و پس از وارد کردن شماره تلفن همراه خود، کد تاییدی برای زبان آموزان ارسال می شود که با وارد کردن آن، وارد پروفایل شخصی خود شده و ثبت نامشان با موفقیت انجام می شود. سپس، می توانند با استاد موردنظر خود، در روز و ساعت دلخواهشان، کلاس زبان خود را در سامانه تیکا رزرو نمایند.
7. چگونه بعنوان یک مدرس، می توان در سامانه تیکا ثبت نام کرد؟
روی قسمت ورود یا ثبت نام کلیک، گزینه ورود بعنوان استاد را انتخاب و پس از وارد کردن شماره تلفن همراه خود، کد تاییدی برای مدرسین ارسال می شود که با وارد کردن آن، وارد پروفایل شخصی خود می شوند. سپس، اساتید در 7 مرحله، با وارد کردن مشخصات شخصی خود مانند نام، شماره تلفن، تحصیلات، سابقه تدریس، آپلود یک عکس و آپلود یک ویدئو حاوی معرفی استاد و روش تدریس او به زبان فارسی و زبانی که تدریس می کند، می توانند ثبت نام خود را تکمیل نمایند. بعد از تایید مشخصات مدرسین توسط تیم پشتیبانی اساتید تیکا، آن ها می توانند در بخش برنامه روزانه پروفایل خود، ساعت های آزاد خود را در هفته تنظیم و ثبت کنند.
8. چگونه زبان آموزان به منظور یادگیری بیشتر در مورد زبان های مختلف، می توانند از سامانه تیکا استفاده نمایند؟
وبلاگ تیکا که شامل منابع آموزش زبان جامعی از اطلاعات مفید درباره زبان های مختلف بخصوص زبان انگلیسی می باشد. همچنین، زبان آموزان و کسانی که از سایت بازدید می کنند، می توانند از آخرین اخبار و اطلاعات زبان های مختلف مطلع شده و از آن ها برای ارتقاء سطح زبان موردنظر خود استفاده نمایند.
9. چگونه زبان آموز می تواند با بهترین مدرس زبان دلخواه خود کلاس رزرو کند؟
اگر زبان آموزی در مورد اساتید زبان تیکا شناختی نداشت، می تواند با تیم پشتیبانی تیکا تماس گرفته و از آن ها بخواهد تا با توجه به سطح زبان و اهدافش از یادگیری زبان، مدرس مناسبی را برای او انتخاب نموده تا به پیشرفت او در زبان دلخواهش کمک نمایند.
10. بعد از رزرو کلاس زبان و پرداخت هزینه، زبان آموز چگونه می تواند وارد پلتفرم کلاس زبان آنلاین خود شود؟
زبان آموزان به دو روش می توانند به کلاس زبان آنلاین خود بپیوندند:
روش اول: چند دقیقه قبل از زمان شروع کلاس زبان آنلاین، زبان آموز وارد قسمت کلاس ها در سایت تیکا شده و با کلیک بر روی دکمه "برو به کلاس آنلاین" می تواند به کلاس بپیوندد.
روش دوم: نیم ساعت قبل از شروع کلاس زبان آنلاین، یک پیامک جهت یادآوری برای زبان آموز ارسال شده که دارای یک لینک ورود به پلتفرم مجازی کلاس زبان می باشد.